disseny gràfic  / enricsatue@hotmail.com  / 93 555 26 15

Llibres d'artista
Cuixart Goday Edició // Fundació Pere Mitjans
Barcelona, 2003-2013

La participació en el disseny de llibres d'artista s'ha allargat en la meva carrera, des dels primers fets als anys setanta, fins els darrers fets l'any 2012. No són molt nombrosos, però si prou variats. El primer en el temps, un catàleg de l'obra que havia fet Frederic Amat en un seu viatge a Oaxaca (Mèxic), l'any 1979, el vaig concebre en forma de catàleg industrial, com mostres de colors o cartulines, en un format de targeta postal al qual s'hi adaptaven prou bé les fotografies de les obres que l'artista havia seleccionat per publicar. Va tenir una acollida molt bona i l'artista va quedar tan satisfet que m'ho ha recordat en innombrables ocasions.

El segon també va ser per ell. Més que un llibre era una carpeta, però també vaig tenir carta blanca i vaig fer un estoig senzill, però molt original, segons els va semblar al Frederic i al Taller Vallirana (Oriol Tresserras i Xavier Todó), que s'ocuparen de la serigrafia.

Les col·laboracions amb Joan Brossa no van tenir mai caràcter de llibre d'artista, de manera que no les compto en aquest apartat, tot i que va ser un periode llarg en el temps i molt profitós per la meva carrera.

Un altre que si cal fer esment és més recent, del 2003, i és dedicat a l'artista Maïs, a la qual el poeta Jordi Carrió li va escriure un estol de poemes.

L'edició de 2007, a càrrec de Marc Cuixart, va allargar-se a dos projectes més, tots dos dedicats a Tàpies. El primer, de 2007, es titula 7 poemes, i consisteix en composicions dedicades a Antoni Tàpies, altra vegada de Jordi Carrió, i en una obra original en forma de gravat del propi Tàpies.

La segona, de 2008, es titula Tàpies escriu, i consisteix en una iniciativa de Sam Abrams il·lustrada amb peces de Llena, Sevilla, Esclusa, Formiguera, Fontcuberta i Valldosera. 

La tercera, de 2013 i per ara el darrer llibre d'artista dissenyat a l'estudi, es titula Sentits, i consisteix en una iniciativa de la Fundació Pere Mitjans en la qual participa un gran nombre d'artistes plàstics i poetes, dels quals destaquen Perejaume, Casasses, Viladecans, Margarit, Pastor, Altaió, Fontcuberta, Guillumet i Esclusa.